Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ, ΘΥΣΙΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Η Γνώση είναι μια διαδικασία Αναγέννησης.

Είναι ένα restart, μία ευκαιρία που μας δίνεται να γνωρίσουμε πραγματικά τον εαυτό μας, τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου, το σύμπαν και τους Θεούς.

Η Γνώση είναι το άγνωστο από στιγμή σε στιγμή.

Είναι προσευχή και διαλογισμός, δημιουργική κατανόηση και συνειδητή πίστη.

Είναι ο κρίκος που μας συνδέει με τον Εσωτερικό Εαυτό, την Συνείδηση, την Ουσία, Μπουδάτα, Ψυχή ή όπως κι αν ονομάσουμε εκείνη την ενέργεια που είναι άφθαρτη, αναλλοίωτη και αποτελεί ό,τι πιο πολύτιμο φέρουμε μέσα μας.

Η Γνώση είναι η επιστροφή στην αθωότητα, στην αγάπη και την σοφία.

Η Γνώση είναι τρόπος ζωής, πορεία ζωής, δρόμος… μονοπάτι… βουνό…

Δρόμος μακρύς και δύσκολος… Μονοπάτι στενό και δύσβατο… Βουνό απόκρημνο, γεμάτο κινδύνους και απότομες πλαγιές…

Η Γνώση είναι Θάνατος, Θυσία, Αναγέννηση.

Το βασικότερο γεγονός της ζωής, είναι να φτάσουμε, να γνωρίσουμε αληθινά τον Εαυτό μας. Δηλαδή, από που ερχόμαστε, Που πηγαίνουμε, Ποιο είναι το αντικειμενικό νόημα της ύπαρξης μας, Για ποιο λόγο ζούμε.

Πραγματικά, η φράση <<ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ>>, που τοποθετήθηκε στο Ιερό, του Ναού του Απόλλωνα, στους Δελφούς, είναι χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική της ανάγκης, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας.

Η γνώση γεννιέται από τον πόθο του ανθρώπου, να κατανοήσει τη σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τη θεικότητα. Η εσωτερική ώθηση που νιώθει για αυτή την γνώση, είναι σαν μία νοσταλγία, για την προέλευση του, που έχει τις ρίζες της στον ανθρώπινο πόθο, για την επίτευξη της ενότητας με το Είναι, από το οποίο προέρχεται.

Στο παρελθόν, οι αρχαίοι πρόγονοι μας, αισθανόντουσαν ότι αν δεν μπορούσαν να γνωρίσουν και να εκδηλώσουν όλο τους το εσωτερικό δυναμικό, τότε δεν θα μπορούσαν να εκφράσουν τις έμφυτες ιδιότητες τους, δεν θα μπορούσαν να αφυπνίσουν την συνείδηση τους.

Έτσι εκείνη την εποχή, η εσωτερική αναζήτηση, η εσωτερική εργασία, ήταν μία επιτακτική ανάγκη για αυτούς, προκειμένου να πάρουν τη γνώση του εαυτού τους, και να γνωρίσουν, ποιοι πραγματικά είναι.

Σε πιο πρόσφατες εποχές, οι άνθρωποι άρχισαν να πιστεύουν, ότι αν εξασκήσουν τη γιόγκα, με τις διάφορες σύνθετες στάσεις, αν δουλέψουν με τα τσάκρα τους ή αν γίνουν χορτοφάγοι, θα αφυπνίσουν την συνείδηση τους. Ο δρόμος όμως για την αυτοπραγμάτωση, και την απελευθέρωση από τα δεσμά της ύπαρξης, περιέχει πολλά περισσότερα από αυτά.

Η εσωτερική γνώση και σοφία, είναι ένα απέραντο θέμα, που αγκαλιάζει κάθε πτυχή και πλευρά της ζωής μας. Είτε είναι η επαγγελματική μας ζωή, είτε είναι η κοινωνική μας ζωή, είτε είναι η προσωπική μας ζωή. Η γνώση παρέχει εργαλεία, για να διαχειριστεί κανείς το νου, που είναι το πιο δύσκολο πράγμα, για να μπορέσει κανείς να διαχειριστεί τις σκέψεις του, και τα συναισθήματα του. Μας παρέχει εργαλεία για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές στη ζωή μας και να μπορούμε να διαχειριστούμε  συνθήκες κρίσεις, κάτι που είναι πολύ επίκαιρο τώρα για εμάς, σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο.

Μας παρέχει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να αναγεννηθούμε. Να μετατρέψουμε την ύπαρξη μας σε ένα έργο τέχνης, όπου η αρμονία, η ισορροπία, και η αληθινή Ελευθερία θα κυριαρχούν.

Scroll to Top