ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η βασική εκπαίδευση είναι ένα βιβλίο οδοδείκτης, για τους μαθητές κάθε ηλικίας. Ο Δ. Σαμαέλ παραθέτει σ’ αυτό το βιβλίο τις βαθύτερες αρχές πάνω στις οποίες θα έπρεπε να στηρίζεται η εκπαίδευση, ώστε να δημιουργεί άτομα ελεύθερα, ακέραια, ικανά να γίνουν οι υπεύθυνοι δημιουργοί και αποδέκτες των δράσεων της ζωής τους.

«Το τρομαγμένο παιδί ψάχνει την αγαπημένη του μανούλα και προσκολλάται σ’ αυτήν αναζητώντας σιγουριά. Ο τρομαγμένος σύζυγος προσκολλάται στην σύζυγο του και νοιώθει ότι την αγαπά περισσότερο. Η φοβισμένη σύζυγος αναζητά τον σύζυγο της και τα παιδιά της και νοιώθει ότι τους αγαπά περισσότερο.

Από ψυχολογικής πλευράς φαίνεται πολύ αξιόλογο και ενδιαφέρον να γνωρίσουμε ότι ο φόβος μεταμφιέζεται συχνά με τη μορφή της αγάπης.

Κάθε φορά που οι άνθρωποι φοβούνται, κρύβονται πίσω από την προστατευτική ασπίδα της σεβασμιότητας, συνεχίζοντας μια παράδοση, αναφερόμενοι στις ιδέες της οικογένειας, του έθνους, της φυλής κλπ.

Είναι επείγον οι σπουδαστές να γνωρίσουν την αληθινή ελευθερία ώστε, χωρίς κανένα φόβο, να μπορούν να μαθαίνουν να σκέπτονται μόνοι τους, ελεύθερα. Ο νους που ζει σκλάβος του τί θα πουν, ο νους που μιμείται από φόβο μήπως παραβιάσει τις παραδόσεις, τους κανόνες, τα έθιμα, τις συνήθειες κλπ., δεν είναι ένας νους δημιουργικός, δεν είναι ένας νους ελεύθερος.

Το διανοητικό του ανθρώπινου όντος, ζει εγκλωβισμένο μέσα σε συντηρητικές και αντιδραστικές ιδέες. Το ανθρώπινο ον δεν μπορεί να σκεφθεί με τρόπο πραγματικά ελεύθερο, γιατί είναι γεμάτο φόβο.

Η Βασική Εκπαίδευση θα βοηθήσει τους σπουδαστές ξυπνώντας τους τη Συνείδηση και την Ευφυΐα.

Η Βασική Εκπαίδευση οδηγεί τους νέους στο δρόμο της πραγματικής ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Οι μαθητές πρέπει να επιμένουν ώστε οι καθηγητές να τους δίνουν την αληθινή εκπαίδευση την ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Scroll to Top